Nieuws

maart 2016

De Fendt 936 is ingeruild voor een Fendt 824. Het grootste gedeelte van het mestseizoen heeft deze voor 1 van de 34m3 transporttanks zijn werk gedaan.


januari 2016

Sinds kort hebben we ook bouwhekken te huur. De hekken zijn verpakt per 28 stuks in een transportbok compleet met voeten en klemmen. Bellen of mailen voor meer informatie.


12 december 2015

Voor het aanstaande mestseizoen is een nieuwe sleepslangbemester aangeschaft met sectie-afsluiting. Het is een Roelama bemester van 12 meter breed.


december 2014

In de achterliggende maand is een trekker ingeruild. Een Fendt 724 is hier voor in de plaats gekomen. Waarschijnlijk zal hij in het mestseizoen aan de sleepslang bemester komen te staan. Foto's ervan zijn te vinden onder: Foto's/anders


3 juli 2014

Verwacht eind mei/begin juni. Ingebruikname mestscheider. Hiermee kunnen vloeibare mest scheiden in vaste en vloeibare fractie. Daardoor kunnen allebei de meststoffen effectiever en makkelijker in het land aangewend worden.


25 januari 2014

Voor het VBL-certificaat (Voedselveiligheids Bewijs Loonwerk) is een nieuw certificaat in de plaats gekomen: Het VKL-certificaat (VoedselKwaliteit Loonwerk). Meer informatie hierover kun je vinden onder Over ons.


12 april 2013

Het mestseizoen is ongeveer 2 maanden bezig. Het duurde lang voordat het een beetje op gang was in verband met de sneeuw, vorst en regen. Nu kunnen we al enkele weken rijden. Dit gebeurt dan ook volop op Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen!


25 april 2012

Door het vakblad Boerderij is er een fotoreportage gemaakt van onze sleepslangcombinatie op Zeeuws-Vlaanderen. Kopieer de volgende link in uw adresbalk om deze rapportage te bewonderen: http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Foto-Video/2012/4/Sleepslang-met-buffer-in-tarwe-1013264W/


12 april 2012

Het mestseizoen is nu ongeveer 2 maanden aan de gang. Aan het begin van het seizoen duurde het even voordat alles op gang was door de vorst. Maar vanaf toen wordt er volop gereden. Op zowel Walcheren als Zeeuws-Vlaanderen gaat het erg voorspoedig en zonder grote hinder door regenval of iets dergelijks. We hopen uiteraard dat dat tot het eind van het seizoen zo doorgaat!


25 januari 2012

De nieuwe sleepslang-combinatie is binnen! De Vervaet Hydro Trike en de pompwagen zijn allebei afzonderlijk naar Aagtekerke gebracht. Volgende week zullen ze naar Zeeuws-Vlaanderen gereden worden. Daar zullen ze vanaf 1 februari (het begin van het mestseizoen) mest de grond in rijden!

Foto's volgen nog...


8 december 2011

Er is een nieuwe sleepslang-combinatie aangeschaft! Het is aangeschaft omdat een loonbedrijf in Oost-Zeeuws-Vlaanderen stopt met het uitrijden van mest. Daardoor valt voor de akkerbouwers daar de mogelijkheid weg voor het laten bemesten van hun land met behulp van een sleepslangsysteem. Daarom zal deze combinatie op Zeeuws-Vlaanderen gestationeerd worden. De combinatie bestaat uit een Vervaet Hydro-trike, waar een 5 m^3 tankje op gemonteerd zit, daarachter de bemester en aparte pompwagen. De Vervaet trike weegt ongeveer evenveel als een trekker met bemester, maar doordat de Vervaet een betere gewichtsverdeling heeft en bredere banden die allemaal in een ander spoor rijden, richt de Vervaet minder schade aan de bodem aan. Voor foto: zie foto’s-->bemesten


25 mei 2011

De nieuwe containerhaakarm is aangekomen! Vanaf morgen zullen we u van dienst zijn met onze nieuwe haakarm...

-Er is een nieuwe containerhaakarm besteld. Het is nog onbekend wanneer die wordt afgeleverd. In de tussentijd blijven we u nog steeds van dienst met onze oude haakarm.


14 mei 2011

Eind mestseizoen. Het mestseizoen voor de sleepslangcombinatie zit er weer op. Er mag nog wel vloeibare mest op het land gebracht worden, maar dat wordt dan met de Vervaet Hydrotrike gedaan. Het eind van het mestrijden met de sleepslang is tegelijk weer een start voor het wikkelen van silage. Voor foto's: Foto's --> Silage wikkelen


1 februari 2011

Het mestseizoen van het jaar 2011 is weer begonnen. Vanaf vandaag kunnen wij weer allerlei soorten vloeibare mest voor u, op het land, in de grond rijden. Het mestseizoen duurt tot 1 september.

 

Nieuws

Fendt 824

De Fendt 936 is ingeruild voor een Fendt 824. Tijdens het mestseizoen stond deze voor 1 van de 34m3 transporttanks.

 
Nieuwe sleepslangbemester

In december is een nieuwe sleepslangbemester aangeschaft voor het komende seizoen.

 
Klik voor meer en uitgebreider nieuws
© Houmes 2011 - kvk: 22016928 - BTW: NL149096070B01 - IBAN-nr: NL 36 Rabo 0314408223 - Rabobank nr 314408223 - info@houmesloonbedrijf.nl - realisatie: ERwebdesign